torsdag 8 september 2011

Rödspätta med kantarellpotatis

Idag tänkte jag testa något nytt (igen) och gjorde Halstrad röding med kantarellpotatis ett recept jag hittade på Icas hemsida. Dock var jag lite lat och köpte in färsk fisk utan fryst rödspättafilé, vilket jag tror var lite av ett misstag, fisken blev inte så bra när jag stekte den, tyvärr. Rätten i sig var god, dock var nog potatismosen godast ;) så den lär jag göra fler gånger men troligtvis modifera det andra lite :) Såsen som skulle ersätta den traditionella gelen tyckte jag smakade alldeles för mycket vin (luktade dock väldigt mycket glögg när jag gjorde den, så fick en liten längtan efter julen)

Här kommer iallafall lite bilder


Spenat idag igen, denna gång fräst i stekpanna tillsammans med vitlök, salt och svartpeppar.


upps, hamnade visst på sniskan :)


"vanlig" potatismos


potatismos med kantareller, schalottenlök och persilja



Dock måste jag säga att en sådan här rätt är ju rätt så tråkig att äta själv, och det var rätt många steg så att ha gjort rätten innan alternativt om man varit två, så tror jag det vore lättare, men vad vore livet utan lite utmaningar :) Hoppas ni alla har en trevlig kväll :)


1 kommentar: