torsdag 22 september 2011

Sweetchili kyckling med curryris

Idag blev det att "kasta" ihop lite vad som fanns hemma, eller inte riktigt, hade bett Adam redan innan att köpa hem sweetchilisås då jag funderade över detta recept igår. Ibland tycker jag att det är det godaste, att bara slänga ihop lite av vad som finns hemma. Jag tog följande:

900 gr kycklingfilé
3,5 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl sweetchilisås (vet faktiskt inte exakt, höftade lite, men man får ta tills man tycker såsen smakar gott)
salt
peppar
chili
ris
curry


Kycklingen steks i lite olja med salt, peppar och chili tills den är genomstekt


Sås gjorde på creme fraiche, grädde och sweetchilisås


När kycklingen och såsen är blandad


På tallriken :) 
Jag serverade den med ris, där jag hade lite curry i vattnet när den kokades (hade tänkt ha gurkmeja först men de fanns ingen hemma) för att riset skulle få lite färg samt så serverades den med lite paprika och majs, riktigt gott och lite sting i maten var det med :)

1 kommentar:

  1. En variant som också är supergod är att steka kyckling så den får lite färg (behöver inte bli klar), slänga i cocosmjölk och sen sweet chilisås i valfri mängd och låta det puttra länge, minst 15 min. Servera med ris. Blir supergott!

    SvaraRadera