måndag 19 september 2011

Baka baka (liten).. tårta

I lördags firades jag hemma hos mamma och pappa och därför bakade jag och Sara en tårta :) En Frilly Cake med fyllningen vaniljkräm, hallon, chokladsmörkräm och så här såg den ut


Men så här gick det till:


Börja göra vaniljkräm, som vanlig vaniljsås fast tjockare.


Chokladsmörkräm, behövs ca 200 gr smör, 4 msk kakao och 500 gr florsocker. Vispa ihop. 


Vi tog färdiga tårtbottnar för att spara lite tid, så bre vaniljkräm på första tårtbottnen. 


Ta sedan ca 1 kg hallon (iallafall om ni ska göra en tårta med 2 lager hallon och 3 lager vaniljkräm).


Sara fick vara med på foto 


Även Clinton


Första lagret med hallon


Här har vi haft två lager vaniljkräm och två hallon


vaniljkräm på nästa också


lägg på sista locket och bre chokladsmörkrämen runt om. Krämen har man för att Sugarpasten som används för att täcka tårtan ska fastna och inte svettas. 


Sugarpaste innan den är utbakad


Till denna tårtan behövs även ätbart lim, samt lite färgpasta för att få blommorna rosa


När vi täcker tårtan med sugerpaste


Sugerpasten kavlas ut tunt, ha florsocker under annars fastnar den


Helt täckt, men inte så snygg (än), för på denna tårta ska vi sätta fast volanger på sidorna (där av det ätbara limmet). 



Det är lite pill och tålamodet prövas, speciellt innan man fått in de rätta knycken, men sen gick det ganska bra. Det du ska göra är att kavla ut sugerpaste i tunna lagom breda längder. Ta en pensel och använd den sidan utan pensel och rulla penseln på längden, rulla penseln framåt och dra den lite bakåt, då blir de små volanger. Dessa volanger fäst sedan på tårtan i olika lager för att få en bra effekt. En "riktig" sådan här tårta ser lite annorlunda ut mot vår men man måste öva för att få bli bra :)


När vi skulle göra blommorna så ville Adam också vara med lite och vi gjorde samma sak här, dock med flowerpaste istället, men den var lite svårare att jobba med men blommorna blev rätt bra ändå :)





Så det här är slutresultatet, tycker den blev ganska fin faktiskt och god blev den också :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar