fredag 30 september 2011

Hel kyckling i lergryta med äppel samt mango-limesås

Idag gjorde vi kyckling i lergryta, det tar ett tag men blir riktigt gott. Du behöver: en lergryta, en hel kyckling, två äppel, mango-limesås.


Skiva äpplena i mindre bitar, häll på lite sås, salt och peppar, blanda :)


Stoppa en del utav äpplena i kycklingen


häll lite sås på kycklingen samt salta och peppra, lägg sedan kycklingen i lergrytan (som fått stå i vatten i ca 30 minuter) tillsammans med övriga äppelbitar



Låt stå inne i ugnen i 1h och 20 minuter,, 200 grader, ta sedan av locket och låt stå ytterligare 15 minuter. 


Utav spadet som blev gjorde vi lite sås på spadet (ja men självklart), en del utav äpplena som fanns i lergrytan, lite grädde, maizena blandat i vatten, samt lite färsk limejuice. Låt koka upp och sedan stå några minuter. Sila så att äppelbitarna försvinner. 



Till hade vi lite ris samt en varsin majskolv som jag värmde i ugnen under tiden som jag gjorde såsen och klippte kycklingen i bitar :) Fredagslyx!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar