Chokladkrämen gjorde man så här (för två lager), bryt 200 gr mörk choklad i en kastrull, häll i 3 dl grädd, låt chokladen smälta, låt krämen puttra lite och ta den sedan från värmen och låt den stå en stund innan du brer den på tårtbottnarna.
Alhgrensbilarfluff gör man så här. 4 dl grädde (tog vi och det räckte ganska väl men man får nog avgöra beroende på hur stor tårta men gör) och 1,5 påse med alhgrens bilar. Låt bilarna smälta i grädden i en kastrull, grädden får dock INTE koka. Låt sedan stå svalt i minst 6 timmar i kylskåp för att sedan vispa till fluff. Vårt blev inte särskilt mycket fluff så jag skulle nog rekommendera lite mindre bilar eller lite mer grädde. Denna fluff kan också göras med dumle eller annat valfri ingrediens. När jag tog ut fluffen ur kylskåpet dagen efter fick den stå framme i någon timme innan de gick att vispa så egentligen borde ni inte följa de mått jag givit utan som sagt ta lite mer av det ena eller mindre av det andra om det blir bättre.
Så här såg det iallafall ut på bilder:
Chokladkrämen
alhgrensbilarfluff under tillverkning
Innan vispning, efter en natt i kylskåp. Detta täcker du sedan tårtan med istället för grädde.
Färdig :) Täckte med sugarpaste (köps färdig, och kavlas ut så tunn du vill ha den i florsocker så den inte fastnar och sedan läggs den som ett lock över tårtan)
Blommorna är köpa färdiga medan dekorationen runt också är gjorde i sugarpaste som vi färgade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar