Du behöver:
En styck pajdeg. Består av 2 dl mjöl av valfri sort, jag valde grahamsmjöl idag (det var vad som fanns hemma :P), 100 gr smör och 2 msk vatten. Blanda väl.
Tryck ut i en pajform, låt den stå kallt i ca 30 minuter, nagga med en gaffel och sedan in i ugnen 10 min 225 grader.
Äggstanning, min består av 3 ägg, 2 dl matlagningsgrädde, 1,5 dl mjölk, Vispa ihop allt. Smaksätt med lite svartpeppar, salt behövs inte eftersom baconet i sig är ganska salt.
Spenat, vet inte exakt hur mycket detta var då jag bad Adam ta fram det, sa att han kunde ta ungefär 200gr eller så mycket som han tyckte passade i en paj ;)
2 dl riven ost
Knaperstekt bacon, jag använde tre förpackningar á 140g.
Blanda spenat, ost och bacon i äggstanningen. Häll i pajformen.
Innan gräddning!
Efter gräddning, låt stå i ugnen 225gr ca 25 minuter, eller tills äggstanningen stelnat.
På tallriken tillsammans med lite sallad :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar